top of page

MUZIKA KLASIKA LIGHT 2018

28. MAJ - 01. JUN 2018 \\ 
UČESNICI

Vokalni kvartet "Sveti Roman"

POD SJAJEM ZVEZDA

Prve koncertne večeri 8. festivala MUZIKA KLASIKA Light nastupio je vokalni kvartet „Sveti Roman“ koji su izveli program pod nazivom „Silke Beograda“. Kroz 3 programske celine, publika je imala prilike da čuje tradicionalne ruske i srpske pesme, kompozicije velikana srpske muzike,  Stevana Stojanovića Mokranjca, Marka Tajčevića i Josipa Slavenskog, kao i numere koje se danas već smatraju evergreein muzikom, kao što su „Pod sjajem zvezda“ Predraga Ivanovića, „When I Fall in Love“ Viktora Janga i „Moon River“ Henrija Mansinija. Prisutna publika i ovoga puta je aplauzima pozdravila izvođače, potvrđujući da je i sam koncept programa u potpunosti opravdao programsku politiku festivala MUZIKA KLASIKA Light.

Four Soul Quartet

ŽIVOT JE MASKENBAL

Druge koncertne večeri 8. festivala MUZIKA KLASIKA Light nastupio je Four Soul Quartet. Ovaj umetnički ansambl, koga čine Nina Ćosić, glas i udaraljke, Ivana Matijević, violina, Ana Tadić, violina i Nataša Lišanin, violončelo, izvele su atraktivni program popularnih hitova pop i rok muzike, u aranžmanu za ovaj sastav. Interesantan program, na kome se našla muzika Bitlsa, Ejmi Vajnhaus, ABBA, Erika Kleptona i drugih, privukao je veliku pažnju publike, koja je sa interesovanjem pratila nastup ovih umetnica.

Jevrem Ćosić Quartet

SEŠN NA KALIŠU

Treće koncertne večeri 8. festivala "Muzika Klasika Light" nastupio je Kvartet Jevrema Ćosića. Ovaj ansambl čine najbolji domaći mladi džezeri, koji su svojim nastupima već skenuli na sebe pažnju umetničke javnosti. Za koncert u okviru Festivala opredelili su se za džez standarde eminentnih inostranih i domaćih džezera, ali su predstavili i autorsku muziku Jevrema Ćosića. I sinoćni koncert pokazao je da džez muzika ima veliki broj poklonika i da su kvalitetni muzičari i dobar odabir programa pravi put za afirmaciju ovog muzičkog žanra medju publikom.

Kvartet "INTERMEZZO"

KLASIČNO DOBA

Pretposlednjeg dana 8. festivala “Muzika Klasika Light“ publika je imala prilike da sluša „Kvartet INTERMECO”, koji je od osnivanja 1999. godine stekao reputaciju lidera u izvodjenju rock obrada u formi gudačkog kvarteta. U prepoznatljivom maniru, u odličnim aranžmanima, članice ovog sastava izvele su pesme Dejvida Bouvija, Farel Vilijamsa, U2, Bitlsa, Džoj Divižna itd, pokazujući da i muzika popularnih žanrova poseduje značajne umetničke kvalitete, a preranžirana za klasični kvartet dobija posebnu punoću zvuka. I ovo koncertno veče je svojim programom zainteresovalo je publiku na Kalemegdanu, gde se, na Muzičkom paviljonu, i održava festival.

Dečji hor RTS

IZ DEČJEG SRCA

Na završnici 8. festivala MUZIKA KLASIKA Light slušali smo, sada već tradicionalno, Dečji hor RTS, sa dirigentkinjom Snežanom Despotović. Najstariji dečji hor u našoj zemlji, predstavio se repertoarom koji je obuhvatio kako dela umetničke horske muzike namenjene deci, našeg kompozitora Mirka Šouca, tako i rodoljubive pesme. Time su pokazali da raznoliki svet dečjih interesovanja otvara prostor u različite muzičke izazove koje je publika na Kalemegdanu pozdravila burnim aplauzom.

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • YouTube B&W
PARTNERI FESTIVALA
BUDIMO U KONTAKTU

© 2019 by MUZIKA KLASIKA

bottom of page