MUZIKA KLASIKA LIGHT 2017

29. MAJ - 02. JUN 2017 \\ 
 

Uroš Dojčinović (gitara) i gudački kvartet "Romantika"

MUZIKA ZA GITARU I GUDAČE

Prve koncertne večeri 7. festivala MUZIKA KLASIKA Light publika je imala prilike da čuje gitaristu Uroša Dojčinovića, koji je uz gudački kvartet "Romantika" izveo popularna dela za gitaru, kao i, premijerno, kompoziciju "Muzika  za gitaru i gudački kvartet na popularne teme" Slobodana Atanackovića.

Dečji hor RTS,

dirigentkinja Snežana Despotović

DESCA SU UKRAS BAŠTE

U okviru druge koncertne večeri festivala "Muzika Klasika Light" nastupio je Dečjihor RTS, sa dirigentkinjom Snežanom Despotović. Ansambl, koji ove godine obeležava 70 godina postojanja izveo je interesantan program, koji je pored dečje muzike Konstantina Babića, Mirka Šouca, Vesne Veljković, Radeta Radivojevića i Dragane S. Jovanović obuhvatio poznate numere iz crtanih filmova, filmova i popularne muzike.

Hor "Vračarski solisti", dirigentkinja Amalija Milaković

MUZIKA I OKO NJE

Trećeg dana festivala "Muzika Klasika Light" na Muzičkom paviljonu nastupio je hor "Vračarski solisti" sa dirigentkinjom Amalijom Milaković. Interesantan program koji je obuhvatio dela domaće i inostrane literature, duhovne muzike Afro-Amerikanaca, tradicionalnu i "evergreen" muziku okupio je publiku koja je uživala u interpretaciji ovog ansambla.

Etno grupa "PRELO"

TRADICIONALNA MUZIKA

Četvrto veče festivala"Muzika Klasika Light" bilo je u znaku tradicionalne muzike. Različiti ansambli Pevačkog društva "Prelo" izveli su muziku Balkana, predstavljajući publici folklorno bogatstvo ovih prostora. Uz umetničkog rukovodioca i vokalnog pedagoga Marijanu Butuliju  oni su pokazali visok umetnički nivo interpretacije tradicionalne muzike.

Duvački kvintet RTS

MUZIKA ZA KVINTET

Peto festivalsko veče 7. festivala „Muzika Klasika Light“ proteklo je u znaku muzike za duvačke instrumente. Na koncertu kojim je svečano zatvoren festival nastupio je Duvački kvintet RTS. Ovaj ansambl izveo je interesantan program koji je obuhvatio široki spektar muzičkih dela. 

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • YouTube B&W
PARTNERI FESTIVALA
BUDIMO U KONTAKTU

© 2019 by MUZIKA KLASIKA

© 2017 by MUZIKA KLASIKA

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now