top of page

Актуелности


У оквиру фестивала БЕЛЕФ, 4. јула, на платоу испред Војног музеја, наступиће „OLD HAT ORCHESTRA“ са солистима Драгољубом Бајићем, Љубицом Вранеш и Маријом Јелић.

14. Међународни фестивал класичне музике „Врњци“ у Врњачкој Бањи ове године биће организован у периоду од 24-30. јула. Концерти ће бити одржани у Замку културе, а улаз је слободан.

7. Међународни фестивал „Стрингс“, који се одржава у Лесковцу, и ове године окупља интересантне извођаче. Трајаће од 20-27. јула, а на отварању ће наступити хор „Collegium musicum”.

У Крагујевцу, 13. августа, почиње 13. Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала. првом фестивалком концерту наступиће АКУДУНС „Соња Маринковић“ Мешовити камерни хор, Нови Сад, а диригује Дуња Деурић. Овај ансамбл извешће програм „С Мокрањцем у свет“.

У оквиру обележавања 95 рођендана Радио Београда у Београду ће, на платоу испред Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ концерт одржати Биг Бенд РТС.

Јубилеј Радио Београда, 95 година од оснивања, биће обележен и концертом у Сомбору, где ће, на платоу испред Жупаније, наступити Симфонијски оркестар и Хор РТС. Дириговаће Бојан Суђић.

6. Фестивал камерне музике “Convivium musicum“, који се одржава у Каргујевцу, трајаће од 10-13. септембра, а концерти ће бити одржани у Првој каргујевачкој гимназији.

Други Фестивал камерне музике у Новом Саду биће одржан од 9. до 15. септембра. Свечано ће бити отворен концертом у Градској кући, на коме ће наступити Калед Музанар, клавир, Марио Стефано Пјетродарки, бандонеон, а дириговаће Ђанлука Марћино,

54. Мокрањчеви дани свечано ће бити отворени 14. септембра, а прве концертне вечери биће одржано традицијонално натпевавање хорова. Овогодишњи фестивал у част композитора Стевана Мокрањца трајаће до 20. септембра.

Концерт под називом „Опера на води“ биће одржан на Променаде, 14. септембра у 20 часова. Биће то гала концерт солиста и ансамбла опере Народног позоришта, поводом почетка прославе 100 опере Народног позоришта.

Концертом који ће бити одржан на тераси Дома Војске, 26. септембра, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ прославиће 120 година постојања.

Нова сезона Београдске филхармоније почеће 20. септембра, концертом из циклуса „Брат Бетовен“. Сезона 2019/2020. у знаку је обележавања годишњице Лудвига ван Бетовена.

CD front april2019.jpg
Поклон ЦД
Награда Музика Класика
Фестивал
Музика Класика Light
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black YouTube Icon
bottom of page