top of page
CD front jul2019.jpg

ПОКЛОН ЦД БР. 36

1. Зоран Христић: Плави чуперак

Катарина Јовановић, сопран

2. Светозар Саша Ковачевић: Кораци

Тања Обреновић, мецосопран

3. Светозар Нешић: Вече

Тања Обреновић, мецосопран

4. Милана Стојадиновић Милић: Вјерују

Небојша Бабић, бас-баритон

5. Наташа Ђурагић: Вапај

Небојша Бабић, бас-баритон

6.Слободанка Бобана Дабовић: И опет јесен

Катарина Јовановић, сопран

7. Љубомир Николић: Лице твоје

Катарина Јовановић, сопран

8. Вера Миланковић: Прича

Тања Обреновић, мецосопран

9. Владимир Тошић: Прави пут

Небојша Бабић, бас-баритон

10. Ђорђе Марковић: Зимски пастел

Небојша Бабић, бас-баритон

11. Доротеа Вејновић: Тиски цвет

Катарина Јовановић, сопран

Дизајнер звука: Зоран Јерковић

00katarina-jovanovic2.jpg
Tanja Obrenovic.jpg
Nebojsa Babic.jpg

Катарина Јовановић, сопран, дипломирала и магистрирала у Београду и усавршавала се у Лондону на чувеној Гилдхол школи за музику. Студирала је певање код Ирине Арсикин, Рудолфа Пирнеја, Џенис Чепман, Џенин Реис. Похађала је мајсторске радионице Томаса Квастхофа и Дмиртија Хворостовског. Учила је и од Грејема Џонсона и Дитриха Фишера Дискауа. Наступала у концертним дворанама, оперским сценама и на фестивалима од Београда до Оранжа, Лондона до Бризбејна, Париза до Чикага, Берлина до Пераладе. Сарађивала је са бројним светским уметницима. Снимала је за Бибиси, Франс 2 и 3, АРТЕ, Мецо итд. Била је уметничка директорка Опере Народног позоришта у Београду. Ванредни професор је на Факултету музичке уметности у Београду, где предаје соло певање.
Добитница је Гранприја (прве награде) и награде публике на такмичењу Монтсерат Кабаље, Награде за најбољег младог уметника УМУС-а итд. Такође је била финалиста такмичења ОПЕРАЛИА у Вашингтону. Катарина Јовановић је два пута номинована за најважнију француску музичку награду Viktoar de la muzik.


Тања Обреновић, мецосопран, дипломирала је на одсеку за општу музичку педагогију на Факултету музичке уметности у Београду да би одмах затим уписала Академију у Новом Саду у класи професора Октава Енигарескуа, а дипломирала и магистрирала на одсеку за соло певање у класи професора Вере Ковач-Виткаи. Још у току студија дебитовала је у Српском народном позоришту у Новом Саду, у опери ,,Сутон” Стевана Христића у улози Кате. Добитник је више републичких и савезних награда. Као једини женски солиста изабрана је да представља нашу оперску уметност на концерту примадоне Катје Ричарели у Београду. Снимала је са Оркестром Радио-телевизије Будимпеште и са Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије. Реситале и солистичке наступе остварила је на фестивалима Будва - град театар, НОМУС, БЕМУС и БЕЛЕФ. Остварила је више од тридесет улога на домаћим и страним сценама. Као солиста у Опери и театру Мадленианум успешно је реализовала бројне улоге. Бави се педагошким радом.

Небојша Бабић, бас-бритон, солиста Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Чест је гост на сцени Народног позоришта у Београду, Позоришта на Теразијама, као и Опере и театра Мадленијанум у Земуну. Добитник је Годишње Награде СНП-а за најбоље уметничко остварење. На свом репертоару као вокални уметник са две блиске боје гласа, баритонском и басовском он има богат репертоар, а осим тога добитник је многих признања - носи титулу лауреата републичког такмичења у Београду као и такмичења “Никола Цвејић” у Руми. Значајно је споменути да је 2013. године наступио у Краснојарску на отварању фестивала “Шаљапину у част” са улогом Томског у опери “Пикова дама” Петра Иљича Чајковског, за коју је касније добио годишњу награду Српског народног позоришта у Новом Саду.
 

bottom of page