CD front oktobar2018.jpg

ПОКЛОН ЦД БР. 33/34

1. Немања Богуновић: Сусрет

2. Немања Богуновић: Канцонета

3. Немања Богуновић: Танго

4. Немања Богуновић: Уранак и Коло Немања Богуновић, гитара; Квинтет „Strings Attached“

 

5. Мирослав Бако: Еден

Мирослав Бако

 

6. Добринка Табакова: Заљубљена дворска луда, 1. став

Саша Мирковић, виола; Ансамбл „Метаморфозис“

 

7. Игор Матвиенко: Коњ

Вокална група „Constantine“

 

8. Петар Стојановић: Југословенска фантазија оп. 32, Де-дур Клавирски квинтет „Altro senso“

 

9. Мирјана Живковић: Песме о пролазности („Нема те“, „Патња“) Владимир Динић, баритон, Владимир Гагић, кларинет и Владимир Глигорић, клавир

 

10. Петар Коњовић: Три пут ми чукна

11. Петар Коњовић: Аман, девојко

Снежана Савичић Секулић, сопран; Страхиња Ђокић, клавир

12. Константин Бабић: У мом крају

13. Оливер Бенић: У шпајзу

Ива Мрвош Анокић, мецосопран; Страхиња Ђокић, клавир

 

14. Бела Анишић: Пуче мој

„Collegium musicum Catholicum“, Суботица; диригент Мирослав Стантић

 

15. Георги Попов: Господе чуј молитву моју

16. Петар Љондев: Кавал свира

17.  Филип Кутев: Љуљај Доне

Омладински хор „Милка Стоева“ (Бургас, Бугарска) диригент: Светла Стоева

01.jpg
01.jpg
Metamorfozis.jpg
Konstantin.jpg
AltroSenso1.jpg
01.jpg
Snezana-Savic-Sekulic.jpg
Iva Mrvos.jpg
CMC Subotica.jpg
hor_Milka_Stoeva.jpg

Немања Богуновић, гитариста, композитор и аранжер,  дипломирао је на ФМУ у Београду, у класи В. Огризовић. Са шеснаест година уписује Универзитет у Лас Вегасу у класи проф. Р. Вилијамса, а потом започиње рад са чувеном шпанском породицом Лос Ромерос. Одржао је концерте и јавне наступе у Србији, САД, Канади, Мексику, Шпанији, Хрватској, Црној Гори и Италији. Бави се компоновањем. Оснивач је Београдског квартета гитаре (2005). Квинтет „Strings Attached“ чине истакнути домаћи солисти: виолинисти Јован Богосављевић и Душан Панајотовић, виолиста Урош Бобић, виолончелиста Немања Станковић и контрабасиста Љубинко Лазић.

Мирослав Бако, музички продуцент, компзитор, студирао на АУ у Новом Саду. Последњих тринаест година професионално се бави компоновањем и продукцијом савремене електронске музике. Његов рад у области електронске музике, донео му је велико искуство у семпловању и синтези звука, што му је уз академско образовање из области теорије музике, композиције и бележења звука, омогућило да константно пролази кроз многе жанрове и начине прављења музике, стварајући сопствени звучни свет без техничких ограничења, игралиште за истраживање, игру и драму.

Камерни ансамбл „Метаморфозис“ основан је 2005. године на иницијативу виолисте и уметничког директора Саше Мирковића. Од самог настанка посвећен је извођењу граничних жанрова уметничке музике (нова музика, world music, дела која дотичу или садрже елементе популарних стилова), али и извођењу добро познатих дела западно-европске музичке традиције у „новом руху“ – у другачијим, новим аранжманима и сценским поставкама, који представљају својеврстан одговор на савремени тренутак, укус публике и праксу музичког извођења у свету. 

 


Вокална група „Constantine“ из Ниша основана је 2008. године. Са идејом да се изађе из оквира конвенционалног, током година је обликован разноврстан програм,  базиран на делима домаћих и страних аутора етно, поп, рок, џез, филмске и духовне музике која је у извођачком смислу третирана на начин певања у традиционалним клапама. Извођењем песама у оригиналним, али и аранжманима чланова Групе, промовишу се и афирмишу камерни и нестандардни вокални састави, музичка традиција Ниша, Србије и шире.

 


Клавирски квинтет „Altro senso“ први је овакав ансамбл након дужег времена у Србији који континуирано наступа. До сада је остварио низ концерата у Београду, као и широм Србије. Захваљујући овом ансамблу, београдска, нишка и крагујевачка публика је била у прилици да први пут чује квинтете Енрикеа Гранадоса и Петра Стојановића, обележавајући у 2016. и 2017. годишњице ових великих композитора.

 

Мирјана Живковић, композитор, завршила је студије композиције на ФМУ у Београду. Усавршавала се у Паризу код Н. Буланже (композиција, хармонија, анализе) и О. Месијана (композиција). Завршила је магистарске студије композиције на ФМУ.Деловала је као редовни професор на ФМУ у Београду. Добитница је значајних домаћих и иностраних признања за свој опус, као и повеље за животно дело Савеза друштава музичких и балетских педагога Србије, 2004.

 


Сопран Снежана Савичић Секулић, првакиња Опере Народног позоришта у Београду, oсновне и постдипломске студије завршила је на ФМУ у Београду (класа Р. Смиљанић). Усавршавала се у Бечу, а на оперској сцени дебитовала као студент улогом Ђилде у београдској Опери.  У досадашњој богатој каријери је остварила низ главних улога у операма Вердија, Доницетија, Моцарта, Пучинија, Прокофјева, Росинија. поред наступа на домаћим и иностраним оперским сценама наступа и као концертни уметник.

 


Мецосопран Ива Мрвош Анокић, мецосопран, соло певање је завршила на ФМУ (проф. Р. Смиљанић). Мастер и специјалистичку диплому стекла је као стипендиста норвешке владе на Факултету за музику и плес при Универзитету у Ставангеру (2010-2011). Наступала је са водећим оркестрима на простору Балкана. Ангажована је различитим пројектима европских оперских театара. За своја уметничка достигнућа, више пута награђивана на интернационалним такмичењима. 

 

Мешовити хор „Collegium Musicum Catholicum“ основан у оквиру Католичког института за културу, историју и духовност „Иван Антуновић“ у Суботици.  Хор посебно негује дела литургијских композиција аутора из Војводине, међу којима се издвајају остварења завичајног композитора А.Видаковића. Осим у Војводини и Србији, наступао је и у Хрватској, Босни и Херцеговини, Мађарској, Италији. Диригент Мирослав Стантић, студент четврте године музикологије на ФМУ у Београду. Усавршавао се на семинарима за интерпретацију црквене литургијске музике на Институту за црквену музику у Загребу, као и на хорским радионицама у Риму, Београду, Задру и Будимпешти.  

 


Омладински хор „Милка Стоева“ (Бургас, Бугарска) основан је 1947. године. Хор активно учествује на концертима широм Бугарске. Овај ансамбл добитник је значајних принзања на хорским такмичењима у Мађарској, Италији, Шпанији, Турској, а концерте је одржао у многим евроспким градовима. Светла Стоева, диригент, води овај ансамбл од 1999. године. Са овим ансамблом одржала је велики број запажених концерата.